SAĞLIK VE HUKUK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK EĞİTİM SONA ERDİ

22 Ekim 2017

İSTANBUL PROTOKOLÜ ÇERÇEVESİNDE İŞKENCENİN ETKİLİ SORUŞTURULMASI VE BELGELENMESİNE İLİŞKİN SAĞLIK VE HUKUK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI

21-22 Ekim 2017 tarihlerinde TİHV, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Van Barosu ve Van-Hakkari Tabip Odası işbirliği ile düzenlenen “İstanbul Protokolü Çerçevesinde İşkencenin Etkili Soruşturulması ve Belgelenmesine İlişkin Sağlık ve Hukuk Çalışanlarına Yönelik Eğitim Programı” Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr. Süleyman Serhat Gürpınar, Prof. Dr. Ümit Biçer, Av. Nergiz Tuba Aslan ve Psikolog Türkcan Baykal'ın eğitimci olarak katıldığı toplantı Elite World Otel’de gerçekleştirildi.

İki günlük program dâhilinde Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr. Süleyman Serhat Gürpınar, Prof. Dr. Ümit Biçer, Av. Nergiz Tuba Aslan ve Psikolog Türkcan Baykal, katılımıyla işkence ve diğer kötü muamele biçimlerinin yasaklanması hakkındaki uluslararası standartlar ve ulusal mevzuat, İşkencenin fiziksel değerlendirilmesi, Delillerin tespiti, şikâyet ve başvurular, İşkencenin ruhsal değerlendirilmesi, İşkencenin fiziksel değerlendirilmesi, İşkenceye karşı hukuksal mekanizmalar, İşkencenin belgelenmesi-raporlama-izlem çalışması gibi pek çok konu olgu çalışmaları tarafından desteklenerek tartışıldı.

Eğitim programı plaket ve sertifika töreni sonrası sona erdi.

ONLINE KİŞİ : ( 4 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 86 - Çoğul : 373 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 64770 - Toplam Çoğul Ziyaret : 315639 ]|-