ENGELLİLER İÇİN ADLİ YARDIM

20 Nisan 2017

VAN BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU Hakkını aramak için hukuksal yollara başvurmak isteyen ancak maddi imkânları kısıtlı olan kişiler barodan ücretsiz avukat yardımı talep edebilirler. Adli yardımdan faydalanmak için davanın açılacağı baro başkanlığına ya da baro adli yardım bürolarına şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir. Başvurunuz karşısında ilgili birim, ödeme gücünüzün bulunmadığını belgelemek durumundadır. Bunun için muhtardan alınacak fakirlik belgesi bazı durumlarda yeterli görülür. Ancak bazen barolar, aylık kazancınızı gösteren, üzerinize kayıtlı gayrimenkul veya araç olup olmadığını kanıtlayan, herhangi bir sigortadan yararlanıp yararlanmadığınızı ispatlayan belgeleri de göstermenizi isteyebilir. Muhtardan alacağınız ikametgâh belgeniz, nüfus cüzdan fotokopiniz ve dava için gerekli belgelerin fotokopisi de mutlaka ilgili birime sunmalısınız. Talebinizin olumlu değerlendirilmesi halinde, görevlendirilen avukat adına vekâlet çıkarmanız gerekecek ve hukuki süreç başlayacaktır. Van Barosu Adli Yardım birimi irtibat numaramız 05304055790 adres Van Adliye sarayı zemin kat. Tercüman Fatma Yılmaz ve Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) vakfına teşekkürler.

ONLINE KİŞİ : ( 6 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 162 - Çoğul : 1018 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 109452 - Toplam Çoğul Ziyaret : 555707 ]|-