BAROMUZ ,ŞENYAŞAR AİLESİNİN BAŞLATTIĞI ADALET NÖBETİNİN ...

24 Eylül 2021

Baromuz, Şenyaşar Ailesinin başlattığı Adalet Nöbetinin 200. Gününde Urfa Adliyesi önünde düzenlenen açıklamaya katıldı.

Şenyaşar Ailesinin Urfa Adliyesi önünde tuttuğu Adalet Nöbetinin 200. gününde Baro Başkan Yardımcımız Av. Hamza Çiftçi, Baro Saymanımız Av. Barış Oflas, Baro YK üyesi Av. Turan Ece ve Av. Ozan Başdinç katılmışlardır.

Nöbette söz alan Baro Başkan Yardımcımız Av. Hamza Çiftçi
“Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbetinin 200. Gününde hem adalet mücadelelerinde yanında olduğumuzu belirtmek hem de hukukun üstünlüğünü savunmak için buradayız.

3 yıl önce korkunç bir olay yaşandı bu şehirde. Bu olayın nasıl gerçekleştiğinin ve faillerin yargılanması için bu binanın dışında değil, içindeki duruşma salonlarında açıklama yapıyor olmalıydık. Maddi gerçeğe ulaşmak için tartışmalıydık, adaleti tesis etmek için uğraş içinde olmalıydık. Ne yazık ki bugüne kadar bu mümkün olmamış, adliyenin kapısından içeri girilememiştir. Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur. Ve bu haksızlığa karşı bir adalet arayışı içerisinde başladı bu nöbetler. savcılık 200 gündür devam eden bu nöbetin amacını anlamak yerine adalet arayışındaki bu aileye dava açmayı reva görmüştür. Bunu sağduyulu toplumun vicdanına havale ediyorum, ancak mücadele kararlılığının devam ettiğinin ve bir an için sekteye uğramadığının da bilinmesini istiyorum.

Karşılıklı ölümlerin gerçekleştiği aynı olay nedeniyle farklı soruşturmalar açıldı ancak
Bir taraf cezalandırılırken diğer tarafta hala dava dahi açılmamıştır. Neden? işlenen 3 cinayetin soruşturmasını 3 yıldır tamamlanmamasının olayın bir tarafında kamu gücünün desteğini alanların bulunması mıdır?

Hukukunun üstünlüğünü korumak biz baroların temel görevidir. Üstünlerin hukukunun uygulanmasına karşı her zaman mücadele edeceğiz.

Failin kimliğine bakmaksızın İşlenen suçlar cezasız bırakılmadığında adalet tesis edilmiş olur.
Aksi takdirde “adaleti” bu binanın sadece tabelasında görebiliriz.
Ve adalet, yalnızca tabelada görülmeye terk edilecek kadar değersiz değildir.

İnsan bedeninin aşa, suya ihtiyaç duyduğu gibi insan ruhunun ve toplumun adalete ihtiyacı vardır.
Adaletin tesis edilmesini sağlamak hem topluma hem de Şenyaşar ailesine borcumuzdur. Bu adalet arayışında Şenyaşar ailesi ile birlikte mücadele edeceğimizi tekrarla hepinizi saygıyla selamlıyorum. “ şeklinde açıklama yapmıştır.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 50 - Çoğul : 148 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 762409 - Toplam Çoğul Ziyaret : 3029444 ]|-